LINDAU (22 AUG.) : “MERKEL WIJST ECONOMEN OP FOUTIEVE PROGNOSES” (Die Welt) . DISCUSSIES OOK OVER PIKETTY’S Le Capital au XXIe siècle. VOOR WELKE ECONOOM KIEZEN DE LEERKRACHTEN ECONOMIE?

Zeventien Nobelprijswinnaars economie waren daar in Lindau aan de Duitse kant van het Bodenmeer. De Duitse bondskanselier A. Merkel kwam ook en zei o.a.  ‘De voorbije jaren had men niet de indruk dat de economische wetenschap alles weet wat op ons afkomt’ en “De economische theorieën waren ontoereikend. Of we hebben naar de verkeerde wetenschappers geluisterd. In elk geval had men niet de indruk dat de meerderheid het bij het rechte eind had.”

Verder ging de discussie daar over wie de volgende Nobelprijswinnaar wordt.

Piketty?

Hij is de Franse econoom die in zijn intussen beroemde (nog niet in het Nederlands, wel in het Engels vertaalde) boek analyseert en besluit dat de opbrengst op kapitaal groter is dan de economische groei.

Foto’s … : de economiedocenten – leerlingen voor Merkels kanselierswoning – Jill Deprol  in de ministervergaderzaal van het kanseliersgebouw