OUD-LEERLINGE/EX-COLLEGA PASCALE NEFORS IS ATTRACTIONS MANAGER VAN HET NIEUWE EXPLORADO OOSTENDE

Pascale Nefors is oud-leerlinge 1987 en is ex-medewerkster economaat. Zij werkte enkele jaren in SeaLife Blankenberge en was vaak jurylid op de sollicitatieproeven in het Maerlant Atheneum. Zij is de vrouw van oud-leerling Bart De Clercq, de moeder van Laure, leerlinge 2A in de Maerlant Middenschool.

Pascale Nefors schrijft in haar mail naar mij :
“Ik werd aangesteld als Attractions manager, waarbij in deze beginfase het operationeel maken van het park de grootste uitdaging is.
Explorado zal een wetenschapspark zijn met heel veel doe-activiteiten waarbij kinderen op een speelse en leuke manier de wetenschappelijke verbanden kunnen ontdekken en leren. We vertrekken daarbij vanuit de 4 natuurelementen: aarde, vuur, water en lucht.
We hopen eind mei de deuren te kunnen openen voor het grote publiek. We mikken op kinderen tussen 5 en 14 jaar, maar zullen er uiteraard ook voor zorgen dat we de ouders en leerkrachten, die de kinderen vergezellen, een leerrijk bezoek kunnen bieden.
Het ombouwen van Earth Explorer naar Explorado heeft een prijskaartje van 1 miljoen euro.”

In de fotocollage: o.a. sollicitatiegesprek (2011), Pascale met collega’s van de administratie (2004)