SACHERTORTE IN DE LES DUITS IN 6A

Elk jaar serveert lerares Duits, Kira Museeuw aan haar leerlingen uit de 6des  een stukje Sachertaart, dit naar aanleiding van een lessenreeks over Wenen.

Sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. De taart is een veel geëxporteerd product. In vier verschillende formaten, verpakt in houten kistjes, gaan ze de hele wereld over. De houdbaarheid is, dankzij de dikke laag glazuur, bijzonder lang.

De taart wordt geserveerd met slagroom, die gezoet dient te zijn met vanillesuiker.

De Sachertorte werd in 1832 door Franz Sacher uitgevonden. Eduard Sacher, de zoon van Franz, opende in 1876 een restaurant achter de opera, het latere Hotel Sacher.

2 foto’s – die met leerlingen – zijn vandaag genomen; de twee andere dateren uit 2003, ze zijn genomen voor en in het Hotel Sacher